Blauwloog Alcalische Reiniger Oxonia P3 Zetmeelzuur Reagens Pecto-Enzyme Bentoniet Kieselsol-Gelatine Iodiumoplossing
Citroenzuur Ascorbinezuur Melkzuur Gistvoedingszout Trisoda Wijnsteenzuur Sorbitol Calcium Carbonaat
Glycerol Kalium Sorbaat Bewaarmiddel Tannine Sulfiet Gisten  

Pecto-Enzyme

Benaming Pectolase, Zymex, Rohament P
Vorm Witte poedervorm of vloeibaar
(Best poedervorm gebruiken, enzyme is delicaat)
Verpakking 250 g en 250 ml
Gevaar Geen
Eerste Hulp Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen
Bij contact met de huid: geen
Etiketten
(gevaarlijke producten)
geen
Bewaren Onder de 10 °C (best in de deur van de frigo)
Houdbaar Onder de 10 °C tussen 1 à 2 jaar.
Boven de 10 °C geen waarborg
Vernietigen Vuilnisbak of in riool
Gebruik Afbreken van pectine, geeft een zuiverder sap zowel bij pulp- als bij sapgisting.
Dosis:
- vergisting: 2 à 4 g per 10 kg vruchten.
- cassissap of siroop: 1 g per kg.
De werking van pecto-enzyme verdubbelt bij een stijging van de temp. van 7 °C.
Nodige inwerkingstijd:
- bij 19 °C - 24 u
- bij 26 °C - 12 u
- bij 33 °C - 6 u
Er is geen gevaar bij een langere inwerkingstijd.
Zie ook: Wijnen Zelf Maken van J. Lambrechts p. 94 en volgende
Overgenomen uit: VAW-Magazine 23ste jaargang Nr. 6 p. 221

Terug naar IndexTerug naar Technische Fiches