Blauwloog Alcalische Reiniger Oxonia P3 Zetmeelzuur Reagens Pecto-Enzyme Bentoniet Kieselsol-Gelatine Iodiumoplossing
Citroenzuur Ascorbinezuur Melkzuur Gistvoedingszout Trisoda Wijnsteenzuur Sorbitol Calcium Carbonaat
Glycerol Kalium Sorbaat Bewaarmiddel Tannine Sulfiet Gisten  

Kalium Sorbaat

Benaming Kalium Sorbaat, E 202
Vorm Wit gekorrelde stof met zoet-zoutachtige smaak.
Verpakking Plastiekzak met 125 g of 1000 g.
Gevaar Geen.
Eerste Hulp Bij inname langs de mond: geen
Bij contact met de ogen: geen
Bij contact met de huid: geen
Etiketten
(gevaarlijke producten)
geen
Bewaren Kamertemperatuur, buiten invloed van licht, lucht en vocht.
Houdbaar 3 jaar
Vernietigen Vuilbak
Gebruik Bij het afvullen van wijn met restsuiker, boven de 0,998.
- steeds eerst KDS 1 g tot 1,5 g per 10 liter gebruiken.
- toevoegen van 2,5 g sorbaat per 10 liter.
- toevoegen van 0,5 g vitamine C.
(KDS = Kaliumdisulfiet, of sulfiet)
Zie ook: Wijnen Zelf Maken van J. Lambrechts p. 114
Overgenomen uit: VAW-Magazine 24ste jaargang Nr. 3 p. 102

Terug naar IndexTerug naar Technische Fiches